Workshop: Mag het geluid uit?

Uitdagingen in geluidsreductie en trillingsverlaging aan boord van schepen
Op 12 december 2007 organiseert Vereniging Holland Marine Equipment (HME) in samenwerking met HISWA Vereniging en TNO in Nieuwegein de COMPOSITIE-workshop 'Mag het geluid uit?' Deskundigen uit de jachtbouw, scheepsbouw, toeleveringsindustrie en kennisinstellingen buigen zich over de marktkansen en technische uitdagingen van geluidsreductie en trillingsverlaging aan boord van schepen.

Reductie van geluid en trillingen aan boord van zeeschepen en grote jachten krijgt steeds meer internationale aandacht. Mede door de snelle ontwikkeling van scheepselektronica, de stijgende behoefte aan scheepscomfort, de toenemende zorg voor het milieu, maar ook het voorkomen van schade aan een schip. De vraag naar deskundigheid neemt daarmee toe. Nederland kan hier succesvol op inspelen, gezien het grote aantal spelers dat zich met geluidsreductie bezig houdt.

Nederland heeft een leidende positie
"Bij de bouw van megajachten, baggerschepen, sleepboten en binnenvaartschepen heeft Nederland een leidende positie", aldus Gert-Jan Huisink (HME) en Michaël Steenhoff (HISWA). Onderscheidende technologie, concurrerend in prijs/kwaliteit, gebaseerd op een sterke kennisbasis en een hechte samenwerking in het maritieme cluster zijn hierbij succesfactoren.

Het programma COMPOSITIE wisselt technische kennis binnen de maritieme industrie uit en smeedt nieuwe coalities. Doel hiervan is het versterken van de positie van Nederland op de exportmarkt, door het vormen van winnende combinaties." Het programma wordt ondersteund door Stichting Nederland Maritiem Land. De workshop behandelt in één middag verschillende facetten van geluidsreductie aan boord. Aan de orde komen onder andere ontwerpcriteria, meettechnieken, dempingsystemen, trends in isolatietechniek, het gebruik van nieuwe materialen en wensen vanuit de markt. Medewerking aan deze workshop wordt verleend door Heesen Yachts, De Voogt Naval Architects, Rubber Design BV, Drumarkon International BV, Techno Fysica BV en TNO.

De workshop vindt plaats op woensdagmiddag 12 december 2007 in De Lantaern in Nieuwegein van 15.30 uur tot 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert-Jan Huisink van Holland Marine Projects BV (T: (010) 44 44 333 of E: gh@hme.nl) of Michaël Steenhoff van HISWA (T: (0343)52 47 24 of E: m.steenhoff@hiswa.nl). Inschrijven kan via www.hme.nl

Bron: Holland Marine Projects BV | Datum van publicatie: 21-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via