Trambaan Groningen ramp voor watersport toerisme

Trambaan Groningen slecht voor watersport toerisme
Het is een prachtig gezicht als in Groningen de watersporters in konvooi door de binnenstad varen. Brugwachters fietsen mee met de stoet boten om de bruggen te bedienen. Vanaf de Oosterhaven naar de westkant van Groningen ligt een hele serie bruggen en de vaarwegbeheerders hebben, om de watersport in de provincie Groningen te stimuleren, een prima service hiervoor.

Toch komt daar een einde aan als de trambaan in Groningen gebouwd gaat worden.

Door het drukke tramverkeer dat ook via de Herebrug gaat lopen zal om de vier minuten een tram over de brug moeten. 4 minuten is te kort om de brug te openen en een konvooi van boten te laten passeren.

Hierdoor zal de stad Groningen een blokkade vormen voor schepen met een mast die van het achterland van Groningen naar Friesland en Drenthe willen varen.



Oosterhaven wordt stille jachthaven

Volgens havenmeester Christa Beuker is de stremming van de Herewegbrug een ramp voor het watersporttoerisme.

“Dat kan helemaal niet”zegt de havenmeester. “Groningen is een belangrijk knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar Zeeland. Door de brugbediening te blokkeren zet je Groningen in één keer buitenspel als watersportplaats. Dat is desastreus, omdat er fikse bedragen gestopt zijn in het stimuleren van Groningen als watersportprovincie.”

De laatste jaren was er juist een opleving voor Groningen als watersportplaats. In de Oosterhaven werd het steeds drukker en gezelliger, mket een bnlokkade is dat in één keer voorbij. Ook de beroepsvaart zal flinke hinder ondervinden als de brug niet bediend kan worden. De beroepsvaart die vanaf Drenthe naar delfzijl en ander achterland wil varen zal dan tot stilstand komen in de binnenstad van Groningen.

 

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 18-03-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via