Watersport krijgt meldsysteem voor waddenhavens

Subsidie voor Meld- en Informatiesysteem passantenhaven Texel
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten de Stichting Waddenhaven Texel een projectsubsidie van € 12.129,- exclusief BTW te verlenen voor een pilot met een meld- en informatiesysteem in de passantenhaven van Texel.

Deze pilot is een van de acties uit het Convenant Vaarrecreatie Waddenzee. Gedeputeerde Rinske Kruisinga: ‘Dit convenant, waar Noord-Holland de trekker van is, heeft tot doel de recreatievaart op de Waddenzee beheersbaar te maken én te houden om zo verstoring van de natuur te beperken. Deze pilot op Texel draagt hier een belangrijk steentje aan bij.’

Meld- en informatiesysteem
Veel vaarrecreanten op de Waddenzee vinden het belangrijk en prettig om van tevoren te weten of er in de haven die zij willen bezoeken plaats voor hen is. De meeste telefoontjes en e-mails die passantenhavens ontvangen gaan over deze informatiebehoefte. Door informatie die nu al in waddenhavens beschikbaar is aan elkaar te koppelen ontstaat een actueel inzicht waar voor welk formaat vaartuig wel of niet voldoende ligplek beschikbaar is. Een dergelijk inzicht kan voor de vaarrecreant én de havendiensten van grote waarde zijn om overvolle havens, onveilige situaties en ankeren op ongewenste plaatsen te voorkomen. In de passantenhaven van Texel wordt een proef met een dergelijk systeem opgestart.

Texel is de eerste
De provincie Noord-Holland is de trekker van het Convenant Vaarrecreatie Waddenzee, dat in december 2007 door vier ministeries, drie provincies, 23 Waddengemeenten en 10 belangorganisaties is ondertekend. Het project Meldings- en informatiesysteem is een van de acties uit het uitvoeringsprogramma van dit convenant. De passantenhaven Texel is de eerste waddenhaven die een subsidie voor een pilot ontvangt. Later, in fase 2 van het uitvoeringsprogramma van het convenant zal het systeem ook in de havens van Vlieland en Terschelling worden toegepast. Daarna zal worden bekeken of ook de overige waddenhavens kunnen worden bediend.
 

Bron: Provincie Noord-Holland | Datum van publicatie: 08-12-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via