HISWA: omzet watersportsector groeit weer

Watersport Nieuws | Lange zomer van 2018 was goed voor de omzet

De watersportsector heeft 2018 succesvol afgesloten met een hogere omzet. Volgens de HISWA is dit mede te wijten aan de extreem lange zomer. Gemiddeld nam de omzet met 4,8% toe. 

Met name de verhuurbedrijven kenden een sterke omzetstijging door de lange zomer. De gemiddelde omzet steeg maar met liefst 10 procent. Ook de verkoop van nieuwe boten is gestegen: 7 procent meer ten opzichte van 2017.

In 2017 melden de jachtbouwers, jachthavens en servicebedrijven nog een omzetdaling. In 2018 is men daar weer goed van hersteld, maar voor de botenbouwers was de omzetstijging slechts marginaal. De jachthavens zien een stabilisatie in de bezettingsgraad, na een jarenlange daling.

Tekort aan vakmensen

Met de verwachtingen voor de komende tijd zijn watersportbedrijven naarstig op zoek naar goed geschoold technisch personeel om een verbetering van het resultaat te kunnen realiseren.

Nieuwe- en gebruikte boten

De jachtbouwers en importeurs geven aan dat de verkoop aantrekt en dat er veel wordt geïnnoveerd. De grote kajuitjachten zijn overwegend voor de export. Gebruikte boten worden sneller verkocht en de prijzen zijn daarbij stabiel. De jachtmakelaars en jachtexperts zijn positief over de toekomst, maar wijzen watersporters erop dat goed onderhoud steeds belangrijker wordt. Er is voldoende aanbod maar matig onderhouden vaartuigen zijn slecht verkoopbaar.

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 11-03-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via