KNRM haalt stuurloos zeiljacht van zee

Rommel in de schroef en het roer.
30 juni 2008 werden de redders van Hoek van Holland om 11.30 uur gealarmeerd. Op verzoek van het kustwachtcentrum Den Helder werd er uitgevaren om een zeiljacht nabij ankergebied 4 te helpen. Het zeiljacht had rommel in de schroef en roer en kon slecht manoeuvreren. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui was om 12.30 uur bij het jacht.

30 juni 2008 was het zeiljacht “Our Serenity” voor de Maasvlakte in de problemen gekomen. Het zeiljacht met 2 opvarenden aan boord was in het rustige weer aan het zeilen met de motor rustig draaiend. Op een gegeven moment kwam er een tros met rommel in de schroef en tussen het roer, waardoor het zeiljacht slecht te handelen was. Op dat moment dreef het zeiljacht nabij ankergebied 4 en dreigde tussen de geankerde zeeschepen te verdagen.

De stuurman van het zeiljacht nam geen enkel risico en besloot door de matige wind, de sterke stroom en zijn beperkte manoeuvreerbaarheid hulp in te roepen. Via Den Helder Rescue kwam de oproep binnen bij de vrijwillige bemanning van KNRM reddingstation Hoek van Holland. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui voer om 11.40 de Berghaven uit en was om 12.30 langszij het zeiljacht in de positie 51°-56 Noord en 003°-39 Oost. Door het rustige weer kon de sleeptros rustig worden belegd voordat aan de terugreis werd begonnen. Rond 15.00 uur waren beiden schepen aangemeerd in de Berghaven en kon de jachtschipper zijn jacht nakijken en repareren.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 02-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via