Watersport verheugd over stabiele markt

Verkoop gebruikte jachten stabiel
De verkoop van gebruikte jachten heeft zich in het derde kwartaal van 2010 gestabiliseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit melden jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.


“De toename in aantal transacties die we constateerden na het tweede kwartaal heeft zich niet voortgezet. Het aangekondigde herstel laat kennelijk nog even op zich wachten.” aldus Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars. “Na de daling van vorig jaar is de gemiddelde prijs waarvoor een jacht van eigenaar wisselt dit jaar vrijwel gelijk gebleven. Verder zijn de vraagprijzen ook nog niet helemaal tot een realistisch peil teruggebracht. Nog te vaak wil een eigenaar een jacht tegen een te hoge prijs te koop zetten. Dat heeft geen zin en leidt uiteindelijk alleen maar tot teleurstellingen”, aldus Van Os.

De HISWA Makelaars verzamelen elk kwartaal de verkoopgegevens van alle jachten. Dit geeft de HISWA Makelaars een uniek inzicht in de feitelijke trends in de markt. Zij zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke Geschillencommissie. HISWA Makelaars staan voor vertrouwd zakendoen. Het complete aanbod van gebruikte boten is te vinden op: www.hiswamakelaar.nl
 

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 04-11-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via