Zandvoortse Reddingsbrigade redt 8 drenkelingen uit zee

KNRM ook in actie
Maandagmiddag kort na drieën alarmeert de Alarmcentrale Kennemerland het reddingstation Zandvoort met prio 1 voor een groot aantal drenkelingen te water. Bij aankomst van het Kusthulpverlenings-voertuig bij post Noord van de Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB) blijkt dat alle drenkelingen gered zijn en op de post worden behandeld door ambulancepersoneel. De reddingboot “Annie Poulisse” maakt op verzoek van de ZRB in het betreffende zeegebied nog wel enkele zoekslagen. Hierbij wordt niets aangetroffen.

Krachtige muistroom
Een groot aantal personen is ’s middags ter hoogte van surfschool/strandpaviljoen The Spot bezig met georganiseerde zeeactiviteiten. Een aantal van hen raakt hierbij te water. Zij komen terecht in een zeer krachtige muistroom die hen naar open zee trekt.

Onderkoeling en water binnenge kregen
Het ongeval gebeurt “op de stoep” van de post Noord van de ZRB, waar op dat moment enkele leden aanwezig zijn. Zij slaan onmiddellijk kort en krachtig groot alarm en starten aansluitend de reddingactie op. Door middel van een lijnredding en een boot weten zij in korte tijd acht drenkelingen veilig op het strand te krijgen. Op de noordpost worden de drenkelingen opgevangen en behandeld door het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel. Sommige drenkelingen vertonen onderkoelingsverschijnselen; anderen hebben water binnen gekregen. De ook gealarmeerde traumaheli landt wel, maar hoeft geen assistentie te verlenen. Van de drenkelingen wordt uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Snel en vakkundig ingrijpen door leden van de ZRB heeft deze middag levens gered. Het KHV-voertuig hoeft ter plekke geen assistentie te verlenen en keert tegelijk met de “Annie Poulisse” na korte tijd terug naar het station. Om 16.30 uur staat alles weer uitruk gereed in het boothuis.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 24-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via