Watersporters overwinteren in de jachthaven van Terschelling

Watersporters brengen kerst op Terschelling door

De kerst doorbrengen op je eigen boot, het klinkt romantisch maar koud. Dat is het ook. Maar traditioneel is Terschelling de jachthaven voor de doorgewinterde watersporters. Zij trotseren de koude tocht naar het eiland en genieten het gehele jaar door van de watersport.

In de jachthaven van Terschelling liggen op dit moment ca. 65 schepen en het is gezellig in de haven. Bekenden van eerdere jaren ontmoeten elkaar weer en de saamhorigheid is groot. De watersporters komen van heinde en ver om kerst en oud en nieuw door te brengen op Terschelling. Iedere schipper probeert zijn boot zoveel mogelijk op te tuigen met kerstverlichting wat in de avonduren een prachtig gezicht oplevert.

Volgens havenmeester Tjebbe van Weeren wordt het nog veel drukker. “Na de kerst verwachten we nog minstens 25 schepen. Dan liggen alle steigers vol en zullen mensen moeten stapelen. Veelal zijn het vaste gasten die ieder jaar terugkomen voor de winterperiode.

Alles in de haven werkt net als in de zomer. Bijkomend voordeel is het passantentarief. Dat is in deze periode de helft van het reguliere tarief. Ook de stroom is inclusief en dat merken we goed: iedereen heeft ook een elektrisch kacheltje aan boord en de kerstverlichting brandt volop, aldus Van Weeren. De toiletgebouwen zijn heerlijk verwarmd en aan de lange leestafel is het prima vertoeven.

Het weer zit dit jaar niet echt mee, veel regen en een stevige wind, maar binnen is het gezellig warm en West-Terschelling is vlakbij. Het Amsterdamsch Koffijhuis is een ontmoetingsplaats voor velen, evenals café Zwaantje. In het dorp zelf is het een gezellige drukte met diverse activiteiten.

De activiteiten in de haven zijn ook te volgen via de webcam van de zeevaartschool | link |

Bron: WatersportAlmanak - Terschelling | Datum van publicatie: 25-12-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via