Waterbeek Media failliet, eind aan YachtVision

Waterbeek Media, uitgever van YachtVision failliet

Waterbeek Media, uitgever van glossy watersport magazines zoals YachtVision en Nautic Vision is failliet verklaard door de rechtbank in Enschede. Niet alleen de bladen verdwijnen, ook het watersport TV programma Yacht Vision is door RTL van de buis gehaald. Hiermee komt een eind aan het bestaan van Waterbeek Media, opgericht door Klaas Beute, die het bedrijf enkele jaren geleden verkocht heeft.

Waterbeek Media maakte een moeilijke periode door. Enkele watersportbeurzen konden niet plaatsvinden wegens te weinig deelname van standhouders. Daarbij kwam nog de algehele malaise in de watersportbranche. Inmiddels was het aantal van 40 personeelsleden al sterk verminderd tot 20.

Ook Klaas Beute die tot voor enkele weken nog in dienst was van Waterbeek Media had al afscheid genomen omdat hij zich niet kon vinden in de bedrijfsvoering. Binnen de “watersportwereld” was behoorlijke kritiek op het TV programma Yachtvision omdat het eigenlijk een compleet gesponsord programma was waarbij alleen aandacht werd besteed aan artikelen van adverteerders.

Sloepenbouwers waren wél blij met YachtVision omdat het programma veel aandacht besteedde aan het varen met een sloep.  Het programma heeft behoorlijk bijgedragen aan de snelle stijging van het aantal sloepen in Nederland. Waterbeek Media had nog grootste plannen, onder meer uitbreiding naar Rusland was een van de speerpunten van het Nederlandse bedrijf.
 

Bron: | Datum van publicatie: 22-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via