Weinig watersport met Kerst op terschelling

Weinig boten in jachthaven Terschelling met Kerst
De traditionele drukte in de watersporthaven op Terschelling is uitgebleven. Daar waar in 2008 nog meer dan 100 boten de kerstdagen en de jaarwisseling doorbrachten is in 2009 de drukte achterwege gebleven.
In totaal hebben ca 50 boten de jaarwisseling op Terschelling doorgebracht.

Ook op de andere eilanden zoals Vlieland en Texel waren bijna geen boten aanwezig. In de jachthaven van Texel lagen op oudejaarsdag slechts 3 boten, in de haven van Vlieland was het ook rustig.

Jaar na jaar was de drukte op Terschelling groeiende, steeds meer watersporters vonden het leuk om ook met de kerst te genieten van watersport. Volgens havenmeester Johan van Roosmalen was de kou een duidelijke factor voor het wegblijven van schepen. “Al ver voor Kerst was het koud in Nederland, veel sneeuw en mensen hebben vorig jaar nog lang in de haven van Harlingen gelegen omdat men niet verder kon door het vele ijs. Als het dan zo vlak voor Kerst weer zo koud is bedenken mensen zich blijkbaar”.

Ook André Otten van de Tristan vond het jammer dat het zo rustig was in de haven. “Ik hou van gezelligheid en zie graag veel mensen om me heen. Het is inmiddels als de vierde keer dat ik de jaarwisseling op Terschelling doorbreng maar zo rustig heb ik het nog nooit gezien.”

Toch overheerst saamhorigheid en gezelligheid in de haven, ook al is het steenkoud. Wandelend langs het strand, een kopje koffie in de Walvis met uitzicht op zee, een biertje in het Swaantje of in het Amsterdams Koffiehuis, overal kom je watersporters tegen.

Als we na een avondje bij Hessel terug aan boord komen is het 2 graden Celsius aan boord: de kachel was uit. Snel de kachel aan en met de jas aan nemen we nog een afzakkertje. “Overmoedig door de kou bedenken we het programma voor morgen: Gaan we morgen nog even kijken bij die schelpenwinkel? Daar hebben ze een Terschellinger-schelpen-starterskit in de aanbieding voor € 1,95. Misschien is de 2010 versie al leverbaar….”

André vaart terug op Nieuwjaarsdag en heeft het weer mee, maar het tij tegen. Varend in de prachtige winterzon bereikt hij solo zeilend Harlingen aan het eind van de middag. Daar blijkt de volgende dag als hij het Van Haringsmakanaal op wil varen na de sluis, dat er wel erg veel ijs ligt. Snel de haven in en de boot blijft daar liggen tot maart….

Het blijft gezellig op Terschelling voor de watersport, ook met Kerst…
 

Bron: Johan Marrink | Datum van publicatie: 04-01-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Terschelling 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via