En daar was nummer 100

Soulmate met roerproblemen
Reddingstation Noordland werd zaterdagmiddag 4 oktober 2008, opgeroepen voor hulpverlening aan een zeiljacht op de Noordzee. Het bleek te gaan om het 12 mtr. lange zeiljacht SOULMATE met thuishaven Hellevoetsluis. Het jacht met 6 personen aan boord was onderweg van Stellendam naar Zierikzee.

In de Geul van de Banjaard kreeg het jacht roerproblemen en melde het aan het Kust Wacht Centrum, welke de Koopmansdank alarmeerde.

Om 16.30 uur was de reddingboot ter plaatse, de weersgesteldheid was niet zo gunstig, een windkracht 6 met een golfhoogte van 2 mtr. De reddingboot met bemanning begeleide het jacht naar wat gunstiger water, zetten 2 opstappers over en namen het zeiljacht langszij. Zij meerde hem daarna af in de haven Noordland buiten bij de Roompotsluis. De bemanning van het zeiljacht kon in het bemanningsverblijf van het reddingstation middels warme koffie op verhaal komen en zich opwarmen. Twee leden van hun hadden lichte onderkoelings verschijnselen.

Vlak voor deze actie werd ook de redingboot Harder opgeroepn voor een jacht op de Oosterschelde, deze oproep voor hulpverlening bleek even daarna niet meer nodig te zijn.
Voor het reddingstation Noordland was de actie op de Noordzee de 100 ste van dit jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 07-10-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via