Bruggen langer geopend in Friesland

Brugbediening kent langere openingstijden voor watersport
De brugbediening bediening in Friesland start dit jaar officieel op zaterdag 15 maart. Dit is een week eerder dan gebruikelijk, de brugbediening begint normaal gesproken met Pasen. De reden is de vroege paasvakantie van onze oosterburen en het feit dat Friesland een populaire watersport bestemming is voor onze Duitse buren.

Varen zonder oponthoud in Friesland
Vanaf het nieuwe vaarseizoen kunnen watersporters op een aantal hoofdroutes zonder oponthoud doorvaren. Dat komt doordat bruggen verhoogd of door aquaducten vervangen zijn en de pauzes in de brugbediening tussen 12.00 en 13.00 uur en 16.15 en 17.15 uur zijn afgeschaft. Het is de bedoeling dat in de toekomst deze pauzes voor alle bruggen worden afgeschaft. Open zeilboten moeten voor het passeren van de brug wel gebruik maken van een motor. Dit komt een vlotte doorvaart ten goede. Als open zeilboten zonder motor op sleeptouw meegenomen worden, kunnen deze met dezelfde brugopening mee. Zo vaart u deze zomer zonder oponthoud zorgeloos door een groot deel van Friesland.

Aquaducten geopend
Het Friese Merenproject zorgt voor veel verbeteringen aan vaarroutes en voorzieningen. Een grote verbetering zijn de vijf nieuwe aquaducten, waarvan er al vier in gebruik zijn. Het laatste, aquaduct De Geeuw, wordt in mei/juni feestelijk geopend. Met de komst van de aquaducten zijn belangrijke knelpunten voor water- én wegverkeer opgelost. Daarnaast zijn veel bruggen verhoogd, waardoor de de mogelijkheden voor watersporters om de Friese wateren te verkennen flink zijn uitgebreid.

Bron: Provincie Friesland | Datum van publicatie: 11-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via