Groeiend aantal diefstallen in de watersport

Watersport Nieuws | Voorkomen is beter dan gestolen

De Waterpolitie ziet een sterke toename in het aantal diefstallen van boten en buitenboordmotoren. Jaarlijks worden er ca. 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen. Hoewel de Politie sterk toezicht houdt op diefstal is het aantal meldingen stijgende.

De toenemende golf aan inbraken in boten is erg vervelend, maar diefstal van buitenboordmotoren is vaak nog erger. Van de 2100 gestolen buitenboordmotoren wordt vrijwel nooit iets teruggevonden. De meeste buitenboordmotoren die gestolen worden liggen vaak ook voor het meenemen. Veelal zijn ze niet beveiligd en dus is het eigenlijk een routineklusje voor het dievengilde.

Veelal kan diefstal voorkomen worden door het de dieven moeilijk te maken. Voor buitenboordmotoren geldt een goedgekeurd slot als een goede beveiliging en voor diefstal van boten zijn ook goede track en trace systemen leverbaar.

Link: | buitenboordmotorsloten | gps beveiliging |

Registreer uw boot of buitenboordmotor

Op het moment dat uw boot of buitenboordmotor toch gestolen wordt, is het handig als u een gedetailleerde omschrijving kan geven. Het komt nog te vaak voor dat iemand aangifte doet, maar niet voldoende informatie kan geven over het vaartuig of de motor. We adviseren u om een registratiekaart in te vullen, dan heeft u altijd alle gegevens bij de hand. De politie kan zo sneller starten met opsporen en de kans is groter dat uw gestolen boot of motor weer wordt getraceerd.

Tevens adviseert de Politie om foto’s te maken van uw bezit en om bij diefstal altijd aangifte te doen.

Link: | registratiekaart |

Bron: Politie.nl | Datum van publicatie: 01-06-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via