Verkoop gebruikte motorjachten stijgt explosief

Watersportnieuws: Verkoop gebruikte motorjachten stijgt explosief

De makelaars aangesloten bij HISWA Vereniging - HISWA Qualified Yacht and Ship Brokers - hebben ten opzichte van het eerste kwartaal 2007 bijna anderhalf keer zoveel motorjachten verkocht. Ruim 130 motorjachten verwisselden van eigenaar.

Populaire prijsklasse gebruikte boten
Vooral de prijscategorie van 50.000 tot 150.000 euro is populair en laat een sterke stijging zien. Het aantal verkochte zeiljachten is ten opzichte van het eerste kwartaal ongeveer gelijk gebleven. Ook in dit segment vinden de meeste verkopen plaats in de prijsrange tot 150.000 euro.

‘De sterke stijging van het aantal verkochte motorjachten is een zeer opvallende trend’, aldus Ties van Os, voorzitter PR-commissie van HISWA Qualified Yacht and Ship Brokers. ‘Als de toenemende vraag naar gebruikte motorjachten ook in het derde kwartaal doorzet, kunnen we van een trendbreuk spreken. Het lijkt erop dat een groeiende belangstelling voor de watersport en gunstige economische omstandigheden hierbij factoren van betekenis zijn’. Wel constateren de HISWA-makelaars dat in de hele jachtenmarkt de verkooptijd toeneemt waarbij hoge vraagprijzen een belangrijke rol spelen. Van Os: ’Het is van groot belang een realistische vraagprijs neer te zetten.

Bron: Hiswa | Datum van publicatie: 20-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via