Reitdiephaven: nieuwe Groningse stadswijk met jachthaven

Jachthaven en woonbeleving
Groningen krijgt er een nieuwe wijk bij: Reitdiephaven. De buurt verrijst tussen de Friesestraatweg en de Hoogeweg, de ooit rustieke oude weg van Vinkhuizen naar Dorkwerd. “We voegen met deze wijk een nieuwe kwaliteit toe aan de stad,” vertelt Jans Oeben, projectontwikkelaar van de Gemeente Groningen. “De combinatie van een jachthaven en woonbeleving is compleet nieuw. Je bent je hele leven op vakantie in je eigen huis.”

Jachthaven aan het Reitdiep
De jachthaven, die langs het druk bevaren Reitdiep komt te liggen, biedt plaats aan 165 ligplaatsen voor schepen van passanten “De jachthaven krijgt verschillende categorieën gebruikers. De haven is bedoeld voor iedereen, zoals voor mensen die een uurtje boodschappen willen doen, mensen die met hun plezierjacht een dag en een nacht verblijven of mensen die een week op vakantie zijn. Eigenlijk gaat het om twee soorten gebruikers. Passanten die er een dag of enkele dagen liggen terwijl ze op weg zijn naar elders en de gebruikers van seizoenplaatsen, bijvoorbeeld wijkbewoners die hun boot er permanent hebben liggen”, aldus Oeben.

Jachthaven Reiddiep
De eerste fase van Reitdiephaven, die uit 102 woningen bestaat, is volop in ontwikkeling. Rondom de jachthaven worden 67 boardwalkwoningen gebouwd, die inmiddels allemaal zijn verkocht. ‘Dit zijn ruime woningen, die voorzien worden van een terras aan de waterkant. Je mag spreken van een prachtige ligging van dit type woningen.’ Op vier pieren, die in het water van de jachthaven steken, worden 34 pierwoningen gebouwd. Van dit type zijn nog enkele woningen te koop. Op het uiteinde van de jachthaven verrijst nog een vrijstaande ‘brugwachterswoning’, die ook verkocht is.

Bron: Groninger Internet Courant | Datum van publicatie: 07-12-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via