Jachtwerf PedroBoat is niet meer

Jachtwerf PedroBoat is failliet

Een parel uit de watersportwereld heeft moeten buigen voor de economische malaise. Het gerenommeerde jachtbouw bedrijf uit Zuidbroek in Groningen zal zijn 40 jarige jubileum niet meemaken. In 2008 werkten er meer dan 50 werknemers, daarvan zijn er nog maar 30 over.

Een omzetdaling van 60 procent in de laatste jaren is de botenbouwer noodlottig geworden. PedroBoat heeft er alles aangedaan om het tij te keren. Naast de stalen jachten heeft men ook een polyesterschip op de markt gezet. Houseboats van een eenvoudig ontwerp maar met veel wooninhoud, het heeft allemaal niet mogen baten. Ook de inruilmarkt is een onderdeel van het noodlot. Een voorraad van meer dan 100 occasions vertegenwoordigde een bedrag van enige miljoenen.

Het bedrijf dat in 1973 begon in Tripscompagnie heeft in bijna 40 jaar meer dan 1700 boten gebouwd. In 1976 verhuisde de onderneming naar Zuidbroek. Vooral de Duitse markt was een groot afzetgebied voor de botenbouwer. Ook Rusland was een graag geziene gast op de werf in Zuidbroek.

Met de curator Pieter Lettinga (Dorhout Advocaten) wordt bekeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. De huidige eigenaar wil echter niet meer bouwen. Onderhoud, reparatie en stalling behoort echter wel tot de mogelijkheden.

Doorstart Pedro-Boat: zie bericht http://www.watersportalmanak.nl/nieuws/36928-pedro-boat-is-er-weer-voor-de-waterspor

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 05-09-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via