Rengerspôlle is vernieuwd en klaar voor komend watersportseizoen


Recreatie en natuur in balans
Vandaag is op het eiland Rengerspôlle, in het kader van het Friese Merenproject, de officiële opening verricht van diverse nieuwe voorzieningen voor de watersporter. Het bijzondere van dit watersportgebied is dat het gelegen is in het Nationaal Park De Alde Feanen.

De Rengerspôlle ligt aan de westrand van het Nationaal Park de Alde Feanen. Het is een eiland van circa 20 ha dat wordt omsloten door de Folkertssleat en de Grêft. De Rengerspôlle is eigendom van It Fryske Gea. Het gebied is een bekende overnachtingsplaats voor watersporters. De aanleg van diverse voorzieningen op het eiland en de omgeving maken het gebied beter toegankelijk, vooral voor gezinnen, en zorgen ervoor dat het kerngebied van Nationaal Park de Alde Feanen wordt ontzien.

Recreatieve voorzieningen
Het noordelijk deel van het eiland Rengerspôlle is ingericht als waterspeelgebied en geschikt gemaakt voor spelevaren. Aan de westzijde is een groot stuk gras gekomen langs het binnenwater waar gezinnen kunnen vertoeven. Wandelen kan langs de oevers en kades. Rondom de Rengerspolle, langs De Wyldlannen en de Geau zijn nieuwe steigers van gerecycled kunststof en nieuwe stukken damwand gekomen. Het gebied De Wyldlannen, tegenover de Rengerspôlle, heeft een belangrijke functie voor diverse vogelsoorten. Daarom is hier voor recreanten een vogelkijkhut geplaatst. Langs het vaarwater Langesleat zijn afmeervoorzieningen gemaakt en steigerplateaus voor afvalcontainers.

Bron: Provincie Friesland | Datum van publicatie: 31-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via