Schip met motorproblemen wil geen hulp van berger, dan liever roeien

Schip in problemen wil geen berger inschakelen, dan liever roeien
Zondag 24 mei komt een oproep aan de Nederlandse Kustwacht van het schip de Wilhelmina. Het schip ligt met motorproblemen in de Blauwe Slenk bij de BS13. Na de oproep van de Kustwacht is de KNRM Reddingboot Arie Visser snel ter plaatse. De Arie Visser was op terugweg naar het station op Terschelling na een patiëntenvervoer.

Omdat de KNRM een convenant heeft gesloten met commerciële bergers dat de KNRM schepen langer dan 20 meter niet zal slepen meldt de Arie Visser dit keurig bij de Kustwacht. Inmiddels roept de schipper van de Wilhelmina de Kustwacht aan met de mededeling dat men geen commerciële berger wil maar dat men gesleept wenst te worden door de KNRM.

“Dan gaan we nog liever roeien”
De Kustwacht meldt correct dat dit, gezien de lengte van het schip en het feit dat er geen direct gevaar voor mensen is, niet zal gaan. De boze schippersvrouw probeert het nog even dat als ze de motor weer gaat starten er zeker gevaar voor brand en dus ook voor mensen kan ontstaan. De Kustwacht meldt dat dit haar verantwoording is en biedt aan een berger voor haar te waarschuwen. “Dan gaan we nog liever roeien” is het kordate antwoord van de schipper.

Zoals ieder jaar laait altijd weer de discussie op over de perfecte gratis diensten van de KNRM. Volgens commerciële bergers gaat dit ten koste van hun omzet. Bij de bruine vloot zelf draait ook alles om commercie, ze verdienen daar hun brood mee, dit geldt ook voor commerciële bergers…
 

Bron: Nederlandse Kustwacht via Marifoon | Datum van publicatie: 24-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via