Top resultaten voor wedstijdzeilers Delta Lloyd Kernploeg

Delta Lloyd Kernploeg behaalt goede resultaten
In aanloop naar het WK 470 en het WK RS:X Windsurfer (januari 2008) wisten de Nederlandse topzeilers en -surfers in Australië en Nieuw Zeeland de afgelopen weken het podium meerdere malen te bereiken. De voorbereidingsperiode voor de Olympische Spelen in augustus 2008 belooft heel spannend te worden.

De broers Sven en Kalle Coster behaalden naast een derde plaats op de Australische kampioenschappen ook brons op de Sydney International Regatta in de 470 Klasse. Sven Coster: ‘Wij zijn nu echt aan het fine tunen op weg naar het WK. Sommige dagen gaat het heel goed en andere dagen iets minder, maar dat hoort bij topsport.’ Sven en Kalle Coster overwinteren in Australië en bereiden zich nu voor op het WK 470 dat van 23 tot 30 januari in Melbourne wordt gehouden.

470 Klasse stevig in handen van de Nedrelanders
Zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout trainen samen met de Costers en werden begin december op de Open Australische Kampioenschappen in Sydney eerste in de 470 Klasse. Hiermee zetten zij hun zegetocht voort. De dames zijn in Nederland voor de feestdagen en keren in het nieuwe jaar terug naar de andere kant van de wereld.

Surfer Casper Bouman werd op 16 december derde op de Open Nieuw-Zeelandse Kampioenschappen RS:X Windsurfer in Auckland. Van 10 tot 20 januari wordt daar het Wereldkampioenschap RS:X gevaren. Voor Bouman is dit WK van extra groot belang. De Hagenaar moet zich namelijk nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat kan hij in Auckland doen door in het eindklassement bij de eerste vier landen te eindigen.

Volop voorbereidingen op de Olympische Spelen
Ook de andere Nederlandse Kernploegleden zijn bezig met de voorbereidingen op de Olympische Spelen. De Yngling dames zijn in Portimao (Portugal) aan het trainen in condities die het meest lijken op die van China. Van 9 tot 15 februari wordt het WK Yngling in Miami (VS) gevaren.

Pieter-Jan Postma komt morgen terug uit Mati bij Athene waar hij met elf andere Finn-toppers intensief heeft getraind en nieuw materiaal heeft getest. Postma heeft groot vertrouwen in de progressie die hij heeft geboekt. ‘Het was flink rammen, het gas vol open, maar het gaat elke dag beter, beter, beter. Laat het WK maar komen’, zei de enthousiaste Fries. Het WK in de Finn Klasse is van 23 tot 30 januari in Melbourne.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 20-12-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via