Nieuwe vaarroute Flevoland biedt mogelijkheden watersport

De provincie Flevoland heeft besloten om ruim 1 miljoen euro bij te dragen aan het project Vaarroute `Blauwe Diamant`. Wonen aan het water, recreatie op het water, ondernemen langs het water, wordt allemaal mogelijk dankzij deze vaarroute. Het tracé loopt van de Hoge Vaart via Zeewolde naar het Wolderwijd en zal in ongeveer tien jaar worden gerealiseerd.

Waterberging
Het project Vaarroute `Blauwe Diamant' is ingediend door de gemeente Zeewolde. Samen met de provincie, het waterschap en Staatsbosbeheer ontwikkelt de gemeente deze vaarroute in het Horsterwold. De Blauwe Diamant wordt een vaarroute met sluis waarmee het Wolderwijd (via de Polderwijk, het Horsterwold en Trekkersveld) wordt verbonden met de Hoge Vaart. Er is in Nederland steeds meer ruimte nodig voor waterberging. De `Blauwe Diamant' draagt bij aan de waterberging van Zuidelijk Flevoland.

De gemeente Zeewolde kan met deze Europese subsidie een aantal deelprojecten van de `Blauwe Diamant' realiseren. Hierbij gaat het om de voorbereidingskosten voor de aanpassing van bruggen in de vaarroute, de aanleg van de Baardmeesvaart, Noordcluster en Vaarroute de Driehoek. De subsidie is ook bedoeld voor de Quick Scan Sluis, de Brug Baardmeesweg en de Vaarroute Horsterveld-Noord.

Subsidiemogelijkheid
Het project past binnen de maatregel `Bevordering leefbaarheid landelijk gebied' van het Europees Programma voor Flevoland. In het kader van deze maatregel is het mogelijk projecten op het gebied van bereikbaarheid en ontsluiting te steunen.

Bron: Nieuwsbank.nl | Datum van publicatie: 12-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via