Beursoppervlak Hiswa nu al voor 90% gereserveerd

VLIEGENDE START VOOR HISWA 2008
De belangstelling voor deelname aan de HISWA 2008 is groter dan ooit. De inschrijvingen stroomden veel vroeger dan andere jaren in groten getale binnen. Nu al is 90% van het beursoppervlak definitief gereserveerd. Opvallend dit jaar zijn de veelal grotere stands van trouwe deelnemers en de interesse van veel nieuwe bedrijven. HISWA 2008 vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart in Amsterdam RAI.

Volle steiger
“Na afloop van de HISWA 2007 waren de meeste exposanten zeer tevreden over hun deelname en ik denk dat dat een van de redenen is waarom de inschrijvingen dit jaar zo vroeg op gang gekomen zijn,” vertelt senior product manager Joke Ekelschot. “Bovendien merken we dat de enigszins aangepaste beursindeling goed ontvangen wordt door de exposanten. We gaan de grote zeil- en motorjachten toch weer allemaal een plek geven aan één lange steiger in Hal 1. Bij de grote zeiljachten zijn de merken Island Packet, Hunter, Dehler, C-Yacht, Dufour, Sunbeam, Elan, Hanse, Arcona, Salona, Ranger en X-Yachts in ieder geval vertegenwoordigd. Ook het aanbod van sloepen is weer toegenomen en bij de sportboten zijn er amper nog plekken beschikbaar. Aan ons de mooie uitdaging om een zo compleet mogelijke afspiegeling van de markt te bieden en daar richten wij onze pijlers nu dan ook op.“

Nieuwkomers
Opvallend zijn de ruim 40 nieuwe en ‘terug van weggeweest’ deelnemers zoals onder andere Scheepswerf De Breedendam, BBiZZ Adventure in Sports, Endeavor Yachts, Kolibri Jachtbouw, Noflik Sailing, Scandinavia Yachts, Jachtwerf Serry, Special Yachts Holland, Windy Boats Benelux, Victoriasloepen en Van Speijk Yachts. Maar ook bij de toeleveranciers en bij de aanbieders van kleinere boten zijn er diverse nieuwe namen te bespeuren.

Jeugd gratis toegang
HISWA 2008 wil graag investeren in het aantrekken van meer jeugdige watersporters naar de beurs. “Voor exposanten is het belangrijk dat we ook jongere bezoekers naar de beurs trekken, want zij zijn natuurlijk de potentiële kopers van de toekomst. Daarom bieden we jeugd tot en met 16 jaar gratis toegang tot de beurs,” zegt Joke Ekelschot. Twee activiteiten op de beursvloer zullen zich bovendien met name op deze jongere doelgroep richten. In de Fun Water Zone zal het activiteitenprogramma van vorig jaar met onder andere wakeboardstunts, wedstrijdjes in kleine boten en gratis zeillessen verder uitgebouwd worden. Nieuw in Hal 7 is de HISWA Virtual Experience waar bezoekers hun kennis, behendigheid en competitiedrang kunnen testen op diverse simulatoren, computerspellen en consoles op het gebied van watersport.

HISWA 2008
HISWA 2008 vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart 2008 in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden op www.hiswa.nl.




Bron: Hiswa | Datum van publicatie: 12-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via