Watersporters in de problemen

Dubbele actie voor de Joke Dijkstra
Net gekocht en gelijk in de problemen dat overkwam het jacht Isola Bella zondagmiddag rond kwart voor zeven onderweg van Hindeloopen naar Den Helder. Motorproblemen, weinig wind en opkomend tij, dwongen de bemanning hulp in te roepen van de Kustwacht. Deze alarmeerde de reddingboot Joke Dijkstra. Nadat deze bemand was werd deze naar de opgegeven positie in de Texelstroom gedirigeerd.

Een routine klus
Nadat contact was gemaakt met de schipper van het jacht kwam de reddingboot kort hierna langszij en werd overleg gepleegd. Aangezien men onderweg was naar Den Helder werd besloten dat het jacht op sleeptouw genomen zou worden en naar Den Helder gebracht. Twee bemanningsleden stapten hierop over om een sleepverbinding tot stand te brengen. Een routine klusje voor de ervaren KNRM-ers. Spoedig was de verbinding tot stand gekomen en het jacht op sleeptouw genomen om vervolgens veilig te worden afgemeerd in de KMJC haven te Den Helder.

Opvallend vond de vierkoppige bemanning van de Isola Bella het feit, dat de “redders in de nood”zich bij aan boord stappen eerst voorstelden alvorens aan het werk te gaan.

Nog bezig met de afronding van deze actie en de administratie bijwerken, kwam een tweede alarmmelding binnen. Ditmaal voor een rubberboot op het Marsdiep met stuur en motorproblemen.

Supersnel vertrok de Joke Dijkstra naar zee om enkele minuten later langszij de rubberboot te komen. De vier bemanningsleden zagen met de duisternis op komst hun geest al dwalen maar konden gelukkig met een mobiele telefoon het Kustwachtcentrum bereiken. Het resultaat was een super snelle actie van net aan 20 minuten alvorens de rubberboot veilig te Den Helder werd afgemeerd.

Een dankbare bemanning melde zich spontaan aan als “Redder aan de Wal”.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 08-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via