Zeiljacht gezonken in de nacht bij Schiermonnikoog

Watersport Nieuws | Zeiljacht gezonken bij Westgat, opvarenden gered

Tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog is donderdagnacht omstreeks 23.30 uur een zeiljacht gezonken, de twee watersporters konden worden gered. Bij de inloop van het Westgat is de boot buiten de betonning geraakt en vastgelopen. De onfortuinlijke watersporters konden nog net een tweetal volgende zeiljachten waarschuwen maar zaten zelf muurvast op het harde zand.

De schipper heeft daarop de Kustwacht gealarmeerd die de noodoproep heeft gemeld bij de KNRM. Direct daarop zijn twee reddingsboten vertrokken naar de plaats des onheils. Er is een bemanningslid van de KNRM op het zeiljacht gebracht en toen de boot naar dieper water getrokken werd begon het schip te kantelen. De kiel zat niet eer aan de boot en in de romp was een groot gat geslagen.

De opvarenden zijn hierop te water geraakt en de KNRM kon ternauwernood nog de lifeline van een van de mannen losmaken. Vervolgens zijn de twee watersporters en het bemanningslid van de KNRM uit het water gehaald en naar de haven gebracht. Het zeiljacht is geheel gezonken en zal binnenkort geborgd moeten worden.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 13-08-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via