Samenwerking havens Liepaja en Harlingen

De havens van Harlingen en Liepaja (Letland) hebben donderdag 22 november in Liepaja een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van de burgemeesters van Liepaja en Harlingen door de beide havendirecties. In de samenwerkingsovereenkomst staat de havenontwikkeling en stimulering van ladingstromen centraal.

Harlingen Seaport richt zich de komende jaren op de ontwikkeling van ladingstromen van en naar de Baltische Staten, Scandinavie en de Russische Federatie. Met name doen zich kansen voor in het containervervoer en het vervoer van biomassa.

De directie van Harlingen Seaport heeft samen met het Fryslânhouse in Riga het afgelopen jaar nader onderzocht welke haven in de Baltische Staten geschikt zou zijn als overslaghaven voor het grote Russiche achterland. De Nederlandse ambassade heeft hierbij de nodige ondersteuning geleverd.
Uit het onderzoek is Liepaja als meest geschikte haven naar voren gekomen, aangezien vanuit Liepaja een rechtstreekse containertreinverbinding is ontwikkeld met Moskou en achterliggend continent.

De verwachting is dat tijdens het internationale havencongres op 5 juni 2008 in Harlingen ter gelegenheid van de Friese Havendagen de eerste resultaten van deze samenwerking kunnen worden gepresenteerd.

Bron: Gemeente Harlingen | Datum van publicatie: 23-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via