Schuitengat vanaf mei weer bevaarbaar voor watersport

Watersport Nieuws | Schuitengat weer vaarroute medio mei

Goeds nieuws voor watersporters die tussen Terschelling en Vlieland willen varen. Het Schuitengat is weer bevaarbaar, de te varen afstand tussen beide Waddeneilanden is hiermee voor de watersport een stuk korter. Ook de vaarroute van Harlingen naar Terschelling wordt hierdoor iets korter.

Volgens Rijkswaterstaat is er geen reden meer om het Schuitengat aan te merken als bijzonder vaarwater, Uit metingen blijkt dat de geul zich langzaam heeft verdiept en momenteel 2,7 meter beneden NAP is. Door deze verbeterde bevaarbaarheid heeft Rijkswaterstaat besloten om de geul als normaal vaarwater aan te merken. In mei wordt de normale rode en groene betonning weer aangebracht.

Het is op dit moment niet te zeggen of de verdieping van dit deel van het Schuitengat standhoudt of doorzet. Rijkswaterstaat monitort het gebied in en rond de vaargeul intensief. Als de geul toch weer te ondiep wordt, dan keert de gele markering terug. Rijkswaterstaat verwacht echter dat in ieder geval komend jaar gebruik kan worden gemaakt van de route tussen Schuitengat en Vliestroom. Op het Schuitengat geldt een maximale snelheid van 20 km/uur

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 27-04-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via