Jachtbouwer Moonen nu failliet verklaard

Watersport Nieuws | Na surseance van betaling nu faillissement

Jachtbouwer Moonen is donderdag 11 juli definitief failliet verklaard door de Rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf had 39 medewerkers in dienst en er wordt nu een poging ondernomen om een doorstart te kunnen maken.

Jachtbouwer Moonen heeft een roerige tijd achter de rug. Na een overname door AHMSA, een grote staalproducent ontstonden in 2015 al problemen doordat Ancira, de eigenaar, de financiering van twee jachten niet rond kon krijgen. Daarop werd surseance van betaling verleend, die na enkele maanden kon worden opgeheven en het bedrijf verder kon.

Moonen Yachts bouwt sinds 1963 luxe motorjachten, in eerste instantie onder de naam De Ruiter en sinds 1981 omgedoopt tot Moonen Shipyards, als maatschappij van eigenaar Athena. Uiteindelijk is de werf in 2017 onder de naam Moonen Yachts verder gegaan met een nieuwe eigenaar: staal tycoon Ancira van het Mexicaanse staalconcern AHMSA.

Blijkbaar was de samenwerking met Ancira moeilijk, want Moonen was al een tijd in gesprek over de verkoop van aandelen aan een nieuwe partij. Dat heeft vertraging opgelopen door dat Ancira werd aangehouden in Spanje op verdenking van fraude, maar is onlangs vrijgelaten na het betalen van 1 miljoen borg.

Wat nu het vervolg zal zijn is onduidelijk. Er is een bewindvoerder aangesteld die nu ongetwijfeld zal proberen een doorstart voor het bedrijf te realiseren.

Moonen hoort thuis in het rijtje superjachtbouwers zoals Feadship, Oceanco en Amels. Volgens het Financieel Dagblad was Moonen, in tegenstelling tot de anderen, niet in staat winst te maken, met als gevolg het huidige faillissement.

Link: | artikel FD | Moonen

Bron: | Datum van publicatie: 12-07-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via