Brand op een motorboot, blussen met een spuitbus?

Watersport Nieuws | Neyfik spray-brandblussers voor watersport, caravan of auto

Het lijkt wat vreemd, een brand blussen met een spuitbus. Maar het blijkt dat een spray-blusser van Neyfik een zeer handig en effectieve manier is om snel een brand te blussen. Er is een speciale spray-blusser die geschikt is voor de watersport tegen een zeer lage prijs. Voldoet geheel aan het BPR.

De blusser is handig om op te bergen, zeker in vergelijking met de bekende zware brandblussers, terwijl de inhoud van een sprayblusser van 750 ml een spuittijd kent van 34 seconden aaneen met een bereik van 3 tot 4 meter. De aluminium bus is compact van afmeting 263 x 74 mm, licht in gewicht en bestand tegen gebruikstemperaturen van -15 tot 60 graden Celsius. Bij een calamiteit kunt u binnen seconden beschikken over een geavanceerde brandblusser die vanaf een veilige afstand het vuur te lijf kan.

Capaciteit evengroot als 6 liter blusser

Met de capaciteit van de compacte bus is het bovendien goed mogelijk om vanuit verschillende hoeken te blussen met tussenpozen, zodat u de tijd hebt om het vuur ook echt uit te krijgen en te houden!Met een Neyfik blusser kunt u ruim 34 seconden blussen. Dat is even lang als met een grote 6 liter blusser en veel meer dan met een poederblusser van 1 kg uit de bouwmarkt. Daarmee kunt u namelijk maar 8 seconden blussen.

Neyfik adviseert u om op meerdere plaatsen in uw boot een spray-blusser paraat te hebben, er zijn ook houders beschikbaar waardoor u de spray-blusser een vaste plaats geeft.

Met een vorstgrens van -15 graden C  kan de spray-schuim-blusser ook in de winterstalling in de boot of caravan blijven.  Even checken en schudden in het voorjaar en u bent klaar voor een nieuw seizoen. Controleer altijd even de datum onder op de bus, zodat u weet dat de veiligheid nog steeds is gegarandeerd door Neyfik. De houdbaarheid is standaard 3 jaar.

Schuimblussers, dus minimale schade

Neyfik blussers zijn gevuld met schuim. Een zogenaamd AFFF (Aquaous Film Forming Foam, oftewel wateroplossend filmvormend schuim). Dit schuim dekt het vuur af zodat er geen zuurstof meer bij komt en het vuur dooft. Daarnaast werkt schuim temperatuur verlagend waardoor herontbranding wordt voorkomen. De Neyfik blusser voldoet aan het zogenaamd Binnenvaart Politie Reglement. Dit schrijft voor dat er minimaal een blusser aanwezig moet zijn met een bepaalde inhoud. Het schuim is niet schadelijk voor dieren in en op het water. Bovendien wordt door het schuim schade aan kostbare (navigatie) apparatuur aan boord voorkomen.

Brandklassen

Bij een blusser is sprake van zogenaamde brandklassen: A,B,C,D en F. Met de Neyfik blussers kunt u de meest voorkomende branden blussen: hout, papier, textiel, kunststof, benzine, diesel, verf, olie en frituurvet.

Hoe te gebruiken

De Neyfik blussers hebben een duidelijk zichtbare sluitstrip. Met een simpele draaibeweging verwijder je de dop. De spraykop is dan zichtbaar en die hoeft u alleen in te drukken. Een onjuiste bediening is onmogelijk! Spuit het schuim met tussenpozen direct in het vuur.  Houd voldoende afstand tot het vuur. Met de lange spuit duur van ruim 34 seconden is het mogelijk met tussenpozen het vuur effectief te bestrijden.

Link: | meer info en bestellen

Bron: | Datum van publicatie: 06-06-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via