Hét watersportziekenhuis van Nederland

Meer veiligheid op en rond het water
In Zuidwest Friesland ligt een van de meest aantrekkelijke watersportgebieden van Nederland. Deze Friese merenvormen elk jaar een geliefde bestemming voor honderdduizenden recreanten uit binnen en buitenland.
Die mooie medaille heeft echter ook een keerzijde in de vorm van ziekte en ongevallen op het water. Dit kan variëren van bijvoorbeeld een hartaanval tot zwaar lichamelijk letsel.
Voor het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord is dat reden genoeg de veiligheid op en rond de Friese wateren sterk te verbeteren. Hoe? Met een duidelijk actieplan en concrete veiligheidmaatregelen.

Eerste ambulanceboot van Nederland
Hiswa 2008Donderdag 6 maart vond op de HISWA in Amsterdam RAI de doop plaats van de eerste ambulanceboot van Nederland.
De ambulanceboot is een initiatief van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord. Deze gaan hun motto 'watersportziekenhuis' vorm geven met het inzetten van een varende snelle ambulance in het Friese merengebied en tijdens events. Deze varende ambulance kan veel sneller dan bestaande diensten assistentie verlenen.

Een echte ambulance
Deze snelle boot (met een vermogen van 150 pk) wordt bemand door ervaren amulancemedewerkers van het Antonius Ziekenhuis. Uiteraard zijn alle bemanningsleden in het bezit van een geldig vaarbewijs. De ambulanceboot wordt – in nauwe Ambulancebootsamenwerking met brandweer en reddingsbrigade - ingezet bij grote watersportevenementen zoals de Sneekweek en het skûtsjesilen. De ambulanceboot is voorzien van alle benodigde medische voorzieningen: van een defibrillator en hartbewakingsapparatuur tot medicatie en zuurstofmaskers. Qua uitrusting is de ambulanceboot volstrekt gelijkwaardig aan een reguliere ambulance.

Naast acute zorg richt het Antonius Ziekenhuis zich ook op chronische patiënten die in Friesland hun vakantie willen doorbrengen. Gecombineerd met thuiszorg op hun vakantieadres zijn die patiënten nu ook verzekerd van deskundigheid op het water in de regio.

Ambulanceboot met volvo V70De aankoop en uitrusting van de ambulanceboot zijn mogelijk gemaakt dankzij de steun van Zoll (hartbewakingsapparatuur), KP Merkel (medische apparatuur), Gaastra (speciale kleding), Victron (elektrische apparatuur), zorgverzekeraar De Friesland en Watersport Buitendijk B.V. in Sneek. Volvo Nederland heeft een Volvo V 70 beschikbaar gesteld die de ambulanceboot naar elke gewenste bestemming zal vervoeren.

Foto's: Watersportalmanak

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 07-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via