VAMEX begint met flexibel examineren basiscertificaat Marifonie

Stichting Vaarbewijs- en Marifoonexamens slaat nieuwe weg in
VAMEX zal vanaf volgend jaar individueel flexibel gaan examineren voor het basiscertificaat Marifonie. Het wordt mogelijk om op meerdere dagen per maand op één van de VAMEX-locaties in Dordrecht, Hoofddorp, Nieuwegein en Zwolle examen te doen. In de loop van 2009 zal ook via het beeldscherm een examen basiscertificaat Marifonie kunnen worden afgenomen, zoals nu al succesvol bij het Klein Vaarbewijs wordt toegepast.

VAMEX heeft besloten om dit jaar nog eenmaal op zaterdag 13 december de examens voor het Basiscertificaat Marifonie schriftelijk in groepen af te nemen. Dat gebeurt in Alkmaar, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Aanmelden hiervoor kan via de website: www.vamex.nl  

GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
Het Watersportverbond neemt geen examens GMDSS meer af, omdat Agentschap Telecom ervoor gekozen heeft het theorie-examen uit te breiden met een praktijkgedeelte. Kandidaten voor GMDSS examens kunnen hierover informatie krijgen via Agentschap Telecom, www.agentschap-telecom.nl  

TKN  (Theoretisch Kustnavigatie)
De examens Theoretisch Kustnavigatie worden door het Watersportverbond georganiseerd op 29 november 2008 (Amsterdam) en op 18 april 2009 (Amsterdam, Rotterdam en Drachten of Heerenveen). Het TKN examen levert tevens een vrijstelling op voor het examen Klein Vaarbewijs Aanvullend. Meer informatie is te vinden op deze site onder Watersportverbond > producten.

VAMEX staat voor Vaarbewijs- en Marifoonexamens. Deze stichting is opgericht door vier bonden (ANWB, KNMC, NWWB en Watersportverbond), die elk nauw betrokken zijn bij de pleziervaart en de veiligheid op het water. De Stichting Vamex is op grond van een besluit van het ministerie van Verkeer en Waterstaat aangewezen als exameninstelling voor de examens Klein Vaarbewijs. Daarnaast verzorgt VAMEX de organisatie van de examens basiscertificaat marifonie, op grond van de aanwijzing van de ANWB, KNMC en Watersportverbond als exameninstelling door het ministerie van Economische zaken (Agentschap Telecom).


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 03-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via