Watersport GPS volgsysteem vindt uw boot terug

Watersport Nieuws | GPS Volgsysteem voor beveiliging op uw boot

De komst van een nieuwe GPS Tracker zorgt er voor dat een gestolen boot terug kan worden gevonden. In de watersport worden redelijk wat boten gestolen en nooit teruggevonden. Dat is ook niet zo verwonderlijk want veel boten zijn slecht beveiligd. Hoewel steeds meer watersporters hun boot vastleggen met een ketting weerhoudt dat dieven niet. Dan is het zoeken waar de boot is gebleven.

Dat kan simpel opgelost worden met een GPS Tracker. Via het volgsysteem en een gratis app kunt u zien waar de boot ligt en het apparaatje geeft een sms bericht als de boot ongeoorloofd wordt verplaatst.

Test GPS Volgsysteem

WatersportAlmanak kreeg van de importeur het verzoek om het nieuwe model GPS Tracker te testen. De volgende dag kregen we een pakketje binnen, met daarin de GPS Tracker en een simkaartje. Nieuwsgierig zoals we zijn gingen we aan de slag. Eerst het simkaartje activeren en een beltegoed van 10 euro geïnstalleerd. Vervolgens de app gedownload waarmee men kan zien waar de boot zich bevindt. Helaas duurde het twee dagen (weekend) voordat de app geactiveerd werd door de importeur, maar ondertussen hebben we het apparaat aangesloten (binnen in een stalen motorboot) en dat werkte snel en simpel.

Twee draadjes aansluiten voor de voeding (tussen 12 en 56 volt), de simkaart plaatsen en alles werkte direct, zonder ingewikkelde instellingen. Op het apparaatje zitten drie controlelampjes, een groene voor de GSM verbinding, een blauwe led voor de GPS verbinding en een rode led voor de spanning van de accu.

Compact apparaat met accu voor drie dagen

Het apparaatje is klein (85x45x15 mm) en is daardoor gemakkelijk te verbergen op een onzichtbare plaats. Mochten de dieven de accu uitschakelen dan werkt de GPS Tracker nog drie dagen op de ingebouwde accu.

De app op uw telefoon

U kunt een gratis app downloaden (Android en IOS) waarmee u kunt controleren waar uw boot ligt. Vervolgens kunt u ook een bewegingsalarm inschakelen waardoor u een sms bericht krijgt wanneer de boot verplaatst wordt en u eventueel actie kunt ondernemen. We hebben het getest en het werkt uitstekend, binnen 30 seconden kregen we een sms terug waarin de positie zichtbaar was.

Weinig belkosten

Doordat de GPS Tracker alleen maar een sms verstuurt als u daarom vraagt, of omdat er een verplaatsing is waargenomen zijn de kosten voor het gebruik van de GPS Tracker bijzonder laag, een sms bericht kost weinig.

Conclusie WatersportAlmanak

De GPS Tracker werkt simpel en doeltreffend, is door iedereen zelf in te bouwen en geeft een veiliger gevoel over een onbeheerde boot. Weliswaar schakelt het apparaat niet de instrumenten aan boord uit waardoor dieven de motor van de boot niet kunnen gebruiken, maar voor een bedrag van 100 euro mag je dat ook niet verwachten. We zijn dermate enthousiast over het apparaat dat we de GPS Tracker hebben opgenomen in het assortiment van onze watersport webwinkel.

Reactie importeur op ons minpuntje van de app

Vanaf nu wordt iedereen die zich aanmeldt voor de app direct en automatisch goedgekeurd zodat wachttijden niet meer van toepassing zijn. Feit blijft wel dat de app gratis gebruikt kan worden door de mensen die een aankoop hebben gedaan in Nederland via de importeur. Achteraf wordt dit gecontroleerd. Verder deelde de importeur mede dat er in de toekomst waarschijnlijk nog een aantal uitbreidingen mogelijk voor de app, maar doelstelling is en blijft dat het een simpel te gebruiken apparaat moet blijven zonder complexe instellingen.

Introductieaanbieding
Samen met de importeur hebben we een scherpe aanbieding kunnen maken ter introductie. Ge GPS tracker wordt bij WatersportAlmanak aangeboden voor 99 euro in plaats van 149 euro!

Link: | Webshop | Gebruiksaanwijzing |

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 16-05-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via