Watersport minder lang wachten voor de Ketelmeerbrug

Spitssluiting Ketelbrug in weekend vervalt.
Volgend jaar zal de spitsuursluiting van de Ketelbrug op weekenddagen komen te vervallen. Dat heeft Rijkswaterstaat geantwoord op het verzoek van het Watersportverbond. Nu wordt de brug op zaterdag en zondag in het vaarseizoen niet bediend tussen 16.00 en 18.30 uur.

Het Watersportverbond
In de brief van het Watersportverbond, die mede namens HISWA Vereniging, de BBZ (chartervaart) en Koninklijke Schuttevaer is geschreven, wijst het Verbond erop dat er in het weekend relatief veel scheepvaartverkeer en weinig autoverkeer is. Voor een spitsuursluiting is dus geen enkele aanleiding. Het verzoek om ook op door-de-weekse- dagen tijdens de spitsuren een beperkt aantal openingen van de brug in te voeren heeft Rijkswaterstaat afgewezen.

Geen wachtplaatsen
Het Watersportverbond is blij met het voorstel voor de bediening in het weekend. Bestuurslid Paul Hamelynck van het Watersportverbond: De huidige situatie was natuurlijk volstrekt onlogisch. Juist op de uren, dat veel zeiljachten met een ligplaats op het Ketelmeer, op de Randmeren of uit de omgeving van Kampen van of naar het IJsselmeer wilden varen, draaide de Ketelbrug niet. Gelukkig wordt dat dus aangepast. Minder gelukkig zijn we ermee dat Rijkswaterstaat op de door-de-weekse-dagen tijdens de avondspits geen enkele opening wil geven. Er zijn bij de brug geen wachtplaatsen en het kan er bij westenwind soms aardig tekeer gaan, waardoor schepen soms lang rondjes moeten draaien. We zullen daarover dus zeker nog met Rijkswaterstaat in overleg gaan..

Bron: Watersportverbond | Datum van publicatie: 11-09-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via