Skûtsjesilen 2009 live op internet te volgen

Op 18 juli a.s. om exact 14.10 uur barst op de ‘Ie’ te Grou de jaarlijkse strijd om het SKS-kampioenschap los. De eerste wedstrijd is altijd speciaal maar dit jaar in het bijzonder omdat deze wedstrijd overal ter wereld live kan worden gevolgd via internet. Het gaat om een proef van de SKS en Geosports in Grou, in nauwe samenwerking met de wedstrijdcommissie Grou. De verrichtingen van de skûtsjes worden tevens gevisualiseerd via een groot beeldscherm dat wordt geplaatst bij de ‘Blikpole’ ( hoek Prinses Wilheminastraat en Prinses Beatrixweg). Alléén de wedstrijd bij Grou is via internet en grootbeeld aan de wal te volgen, vanaf de traditionele sleep om ca. 13.00 uur vanuit het centrum van Grou.

Geosports ontwikkelde een programma speciaal voor de SKS waarin posities via track en tracing, live beelden en live commentaar gecombineerd worden.

Via een link op de officiële SKS website: www.skutsjesilen.nl kunnen de live beelden opgehaald worden.

Voorzitter Bouwe Westerdijk: “De wens om het skûtsjesilen via internet te kunnen volgen leeft al heel lang binnen de SKS-gelederen. Op deze wijze kunnen mensen die zich niet vrij hebben kunnen maken en de grote groep Friezen om útens er toch bij zijn. Mooi in Grou is verder dat als de skûtsjes even uit beeld zijn voor het publiek, er wordt namelijk gezeild op de Ie en het Pikmeer, men toch via het beeldscherm direct op de hoogte blijft”

Veertien dagen lang worden op diverse locaties in Fryslân elf wedstrijden met de traditionele platbodems gezeild. De apotheose is op vrijdag 31 juli op het Sneekermeer.
 

Bron: Skutsjeslien.nl | Datum van publicatie: 10-07-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via