Sluizen Lauwersoog vernoemd naar waterschapsman R.J. Clevering

Sluizen krijgen nieuwe naam
Op dinsdag 2 oktober 2007 heeft het waterschap Noorderzijlvest de sluizen op Lauwersoog vernoemd naar R.J. Clevering, oud-waterschapsvoorzitter met een uitzonderlijk grote staat van dienst in het waterbeheer. De heer Clevering onthulde op Lauwersoog de nieuwe naam van de sluizen en een kunstwerk met gedenkplaat, ontworpen door kunstenaresse Wia van Dijk.

Een leven in dienst van het water
Om de heer R.J. Clevering te eren voor al zijn inspanningen die hij voor het waterbeheer heeft geleverd, heeft het waterschap het spuisluizencomplex de naam R.J. Clevering sluizen gegeven. In 1969 is de Lauwerszee afgesloten en is het Lauwersmeer ontstaan. Het Lauwersmeer is in het waterbeheer van het waterschap Noorderzijlvest en van het Wetterskip Fryslân niet meer weg te denken. Het vormt de grootste bergboezem voordat het water kan worden geloosd op de Wadden. De spuisluizen op Lauwersoog vormen het lozingspunt van al het overtollige water uit het Lauwersmeer, een karakteristiek complex midden op de dijk in Lauwersoog.

De gedenkplaat in de dijk geeft een korte toelichting
Rubertus Jacob Clevering, een leven in dienst van het water. Vele jaren was hij de gedreven en visionaire voorzitter van de waterschappen Hunsingo, Electra en Ommelanderzeedijk. Waterschapsman in hart en nieren.

 

Bron: Waterschap Noorderzijlvest | Datum van publicatie: 03-10-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via