Watersporter op zeiljacht Lara in de problemen

7 uur durende inzet na Mayday Mayday jacht 'Lara'
Eemshaven, 1 oktober 2011
Zaterdagmorgen om 6.58 uur komt er een alarmering, via het KWC (Kustwachtcentrum Den Helder), voor de reddingboot Jan en Titia Visser. Samen met de reddingboot Koning Willem I van station Schiermonnikoog worden zij ingezet voor assistentie van het zeiljacht Lara met motorproblemen. Het bevindt zich op dat moment net boven de scheepvaartroute ten noorden van Schiermonnikoog.

Gevaar
Na de “Maday mayday” op VHF kanaal 16 waren, naast de reddingboten, ook een vliegtuig en helikopter gealarmeerd. Na intensief contact met het jacht, worden vliegtuig en helikopter teruggeroepen en was de Koning Willem I als eerste ter plaatse om het jacht direct bij de zeer drukke scheepvaartroute weg te slepen.




Druk
Het zeiljacht Lara, met één vrouw aan boord, was onderweg van List (haven op het Duitse Waddeneiland Sylt, grenzend aan de Denemarken) naar Delfzijl. Na een lange reis boven de Waddeneilanden in zeer mooi weer (windkracht 1 tot 2 uit het zuidoosten) ontstaan bij de scheepvaartroute motorproblemen. Door de motorproblemen is zij op het zeil aangewezen, maar de scheepvaartroute is haar veel te druk om over te steken.

Redding
Als de Jan en Titia Visser ook ter plaatse is wordt de sleep overgenomen en gaat de Koning Willem I retour station. Tegen 14.20 uur ligt de Lara aan de drijvende steiger in de Eemshaven. Na het noteren van alle gegevens bedankt de vrouw (reeds Redder aan de wal) de KNRM voor haar inzet! De hele inzet heeft 7 uren geduurd, maar gelukkig onder zeer mooie weersomstandigheden.

 

 (red. De Lara is de buurman van redactieschip Tristan in Delfzijl. Watersportalmanak betreurt de pech die deze zéér ervaren bemanning (bevrouwing) is overkomen).
 

Bron: KNRM/Watersportalmanak | Datum van publicatie: 05-10-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via