VVD fractie stelt vragen voor watersport in Terneuzen

Terneuzen moet snel inspelen op acute behoefte extra ligplaatsen voor boten
De VVD-fractie in Terneuzen nodigt, via schriftelijke vragen, het College van B&W indringend uit op korte termijn zelf helderheid te verschaffen over de eigen plannen met betrekking tot de Veerhaven. Recentelijk is de gemeenteraad door de Grontmij geïnformeerd over een ontwikkelingsschets die moet resulteren in een concreet plan voor dit gebied aan de Westerschelde.

Zelf ziet de VVD-fractie in en rondom de Veerhaven goede mogelijkheden om de stad bij het water te brengen, maar ook om het water bij de stad te brengen. Deze aanpak mist de VVD-fractie in het plan van de Grontmij. Daarnaast wijst de VVD-fractie er op dat andere ontwikkelingen in de Zeeuwsvlaamse regio (bijv. in Breskens) nieuwe kansen geven snel in te spelen op de groeiende vraag naar ruimte voor boten in de haven van Terneuzen. Een substantiële vergroting van ligcapaciteit voor boten kan bewerkstelligen dat gedurende een groter deel van het jaar veel meer (koopkrachtige) bezoekers Terneuzen bezoeken.

In de door de Grontmij gepresenteerde schets staat “buitendijkse bebouwing” mede centraal. Deze aanpak staat haaks, aldus de VVD-fractie, op eerder door Rijkswaterstaat gepresenteerde concrete plannen om de externe veiligheid op de Westerschelde flink aan te scherpen. VVD-fractievoorzitter Erik Beumer: “Het kost straks veel moeite, tijd, energie en dus geld om de voorgestelde buitendijkse bebouwingen te realiseren, als ze al niet onmogelijk zijn. Het gaat hier ook om een tijdrovend traject waardoor een voortvarende aanpak van de huidige Veerhaven-problematiek steeds verder weg drijft. Dat moeten we niet willen”.

Technische kanttekeningen plaatst de VVD-fractie ook bij de beoogde cruiseterminal. De VVD-raadsleden wijzen er op dat het Grontmij-plan, tegen de achtergrond van de oostelijke sluisingang, geen rekening houdt met de beperkte ruimte die hiervoor beschikbaar is. Grote cruiseschepen kunnen hier niet of nauwelijks manoeuvreren wat weer onnodig gevaarlijke situaties genereert.

Bron: VVD Terneuzen | Datum van publicatie: 18-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via