Watersport en glaasje op

Met spoed naar de Biesboshaven
De Engelina van Station Dordrecht is woensdagavond om half 11 gealarmeerd voor een persoon te water. Net toen alle bemanningsleden thuis waren van de reguliere oefenavond en er mensen net de tanden aan het poetsen waren, kregen zij deze oproep. Spoedig zijn zij uitgevaren naar de Biesboshaven.

KNRM, Brandweer, Ambulance en Politie
Op een plezierjacht zaten een aantal heren, die 'm goed geraakt hadden. Een van hun vrienden ging naar de steiger voor een sanitaire stop en is niet meer terug gekomen. Ook hebben zijn vrienden een plons gehoord. Op een heldermoment zijn de hulpdiensten gealarmeerd en kon de Engelina de haven afzoeken. De brandweer heeft een duikinzet gedaan maar niets aangetroffen. Een ambulance stond paraat voor het geval dat en de politie was ruimschoots vertegenwoordigd.

Engelina blijft tot het laatst
Nadat de brandweer ingepakt had is de Engelina nog even opverzoek van de politie gebleven omdat er mogelijk recherche zou komen. Recherche is niet geweest maar omdat het een zeer vage melding was zijn de heren aangehouden. Omdat de steigers in de haven spekglad zijn, zijn wij nog maar even gebleven totdat de aanhouding voltooid was.

Daarop is de reddingboot retour station gegaan en konden we eindelijk de tandpasta uit onze mondhoeken wegspoelen. Donderdagmorgen bereikte ons het bericht dat de vermiste persoon zijn roes uit lag te slapen in een verderop gelegen loods.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 07-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via