Yngling Kernploeg wint bronzen medaille EK Yngling

Watersporters: Winnen doen we de volgende keer wel
Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Merel Witteveen zijn op 5 april derde geworden op het Open Europees Kampioenschap in de Olympische Yngling klasse. Het Nederlandse Delta Lloyd Kernploeg team met Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Floortje Hendriksen, eindigde op een verdienstelijke vierde plaats in het eindklassement. De Engelse tweevoudige wereldkampioenen Ayton, Wilson en Webb wonnen de serie. De Amerikanen eindigden op dit open EK als tweede. De derde Nederlandse boot, met invaller stuurvrouw Kooistra, Faber en Kampen, had zich niet gekwalificeerd voor de medal race (beste tien) en eindigde als 16e in het eindklassement.

Het was onbeschrijflijk spannend in Blanes. Op de finish van de medal race was het verschil tussen de beste vier teams niet meer dan tien meter. De vier Yngling zeilteams vochten om de laatste golf, de laatste vlaag. De Amerikanen trokken aan het langste eind en wonnen deze allesbeslissende race, op de hielen gezeten door het Engelse team en de twee Nederlandse teams van de Delta Lloyd Kernploeg. Mulder, Van der Werf en Hendriksen werden derde en Groeneveld, Bes en Witteveen vierde. Met dat resultaat waren Groeneveld, Bes en Witteveen zeker van een bronzen medaille.

Stemming in het Nederlandse kamp opperbest.
Na afloop van de medal race met de beste tien van het klassement was de stemming in het Nederlandse kamp opperbest. Tenslotte zijn de slechte resultaten van de Wereldkampioenschappen in Miami van twee maanden geleden met deze prestatie weer rechtgezet.

Stuurvrouw Renee Groeneveld zei: “Dit was super spannend, heel gaaf. Het ging echt om wie de laatste golf heeft: die wint. Het lag zo enorm dicht bij elkaar. We zijn hier heel blij mee. Ik weet, we hadden ook kunnen winnen, maar we hadden ook zesde kunnen worden. Dit is top, winnen doen we de volgende keer wel.”

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 07-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via