Watersport protest op 20 juni tegen plannen IJmeerbrug

Protestactie watersport tegen plannen IJmeerbrug en buitendijkse woningbouw Almere

Op zaterdag 20 juni houdt het Watersportverbond een protestactie tegen de voorgenomen plannen om het watersport gebied bij het IJmeer af te sluiten. Met name de voorgenomenbuitendijkse bebouwing van Almere en de plannen voor een IJmeerbrug belemmeren de watersport op het IJmeer.

Karakter Markermeer gaat verloren voor watersport
Door buitendijkse woningbouw zal het karakter van het Markermeer sterk veranderen en de komst van een brug tussen Almere en Amsterdam vormt een sterke belemmering voor de watersport. De brug zal ongetwijfeld een doorvaarthoogte krijgen van 12,7 meter en dat maakt dat veel grotere zeilboten het gebied niet meer kunnen bereiken. Op de randmeren is dit ook al een flinke belemmering, een toeristische ronde van Muiderzand naar plaatsen zoals Harderwijk is niet mogelijk. Veel watersporters laten daarom het gebied voorbijgaan.

Protestactie Hou het IJmeer open op 20 juni
Het Watersportverbond en Milieudefensie roepen daarom watersporters op om 20 juni meet te doen aan de manifestatie Rondje Pampus. Hoogtepunt van de campagne ‘Hou het IJmeer open’ is de ondertekening van het Pamflet van Pampus door vertegenwoordigers van een groot aantal natuur-, cultuur- en recreatieorganisaties.

Dat gebeurt op zaterdag 20 juni op het forteiland Pampus. Het Pamflet van Pampus wordt daarna overhandigd aan ‘de politiek’, die binnenkort besluiten moet gaan nemen over de toekomst van het IJmeer. Uiteraard is de pers uitgenodigd, zowel op het water als in de lucht! Door een massale deelname aan het Rondje Pampus onderstreept watersportend Nederland dat het IJmeer OPEN moet blijven!

| zie ook watersportverbond | artikel WatersportAlmanak |
 

Bron: redactie | Datum van publicatie: 06-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via