Achtjarig zwemmertje vermist: alles uit de kast

Eemshaven, 17 augustus 2008
'Alles uit de kast' is een treffende samenvatting voor de zoekactie die zaterdagavond, even na zes uur 's avonds, op gang kwam. Twee jongens waren voor de kust van de Knock, ongeveer tegenover Delfzijl in het Duitse deel van de Eems gaan zwemmen. De jongste van de twee, acht jaar oud, werd door de ebstroom gegrepen en meegesleurd. Zijn 15-jarige metgezel sloeg onmiddellijk alarm. Hierop kwam een grootschalige zoekactie op gang.

Na het alarm trok de Duitse kustwacht alle registers open. De Duitse reddingboot Alfried Krupp en de Nederlandse reddingboot Jan en Titia Visser voeren uit. Voorts werden patrouilleschepen van de Duitse douane en de Bundesgrenzschutz naar het zoekgebied gedirigeerd. Tezelfdertijd stegen twee helikopters van Duitse bases op en werd de Groninger traumaheli gealarmeerd.

In de volgende uren werden door schepen en helikopters zoekslagen gemaakt. Aan de Duitse vastewal liep de brandweer patrouille langs de waterlijn. Bij het invallen van de duisternis werden de heli's vervangen door Duitse marinehelikopters, uitgerust met infrarood. De schepen bleven in het zoekgebied om op aanwijzingen van de helikopters te kunnen reageren. De inspanning werden helaas niet beloond. De zoekactie werd kort na middernacht beëindigd. Alle zoekende eenheden keerden naar hun station terug.

Opm.: Op zondagmorgen liepen de Duitse reddingboot en het schip van de Bundesgrenzschutz opnieuw uit om de zandbanken te controleren. In de loop van de ochtend werd daarbij tevens hulp verleend door een Duitse marinehelikopter, die rond het middaguur ook de Nederlandse kustlijn inspecteerde. De acties leidden niet tot resultaat.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 19-08-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via