Veel vragen Ottenhome Heeg na berichten sluiting Ottenhome Loosdrecht

Berichten in de media over de sluiting van het watersportcentrum Ottenhome in Loosdrecht heeft een stroom van telefoontjes richting Watersport Ottenhome Heeg BV in het Friese Heeg teweeggebracht.

Het Friese Ottenhome werd al in 1984 losgeweekt van de Loosdrechtse moeder en is nu één van Nederlands grootste watersportbedrijven die nog steeds fors investeert in innovatie en expansie. Directeur-eigenaar is Cees Alberts, een oud-medewerker van de Loosdrechtse onderneming die in 1982 een nevenvestiging in Heeg startte. Alberts was er bedrijfsleider en nam twee jaar na de start de Friese poot over.

Na de verzelfstandiging heeft Ottenhome Heeg zich ontwikkeld tot een omvangrijke watersportonderneming. De hoofdactiviteiten zijn de bouw, verhuur en het onderhoud van polyester open zeilboten, kajuitzeiljachten en sloepen én stalen en polyester motorjachten, de exploitatie van jachthavens en de organisatie van all-in bedrijfszeildagen en personeelsuitjes. De onderneming heeft 50 medewerkers in dienst.

Schrik
Alberts: “Mensen schrikken zich in eerste instantie een hoedje als ze in De Telegraaf de enorme kop ‘Ottenhome ten onder’ lezen. Maar Ottenhome Heeg heeft geen enkele bedrijfseconomische of financiële band met Ottenhome in Loosdrecht. Positief is dat wij veel aanvragen voor bedrijfszeildagen en personeelsuitjes krijgen, negatief is dat een deel van mijn eigen en potentiële klanten ongerust was geworden. We zijn nu even druk met het uitleggen hoe het zit. Wij hebben alle diensten van Ottenhome Loosdrecht in ons pakket, veel meer dan dat zelfs, dus hoeft niemand erover in te zitten dat zijn bedrijfsuitje gevaar loopt. Het is dagelijkse business voor ons.”

Ottenhome Heeg heeft geen BM’ers maar een vloot van meer dan 200 nieuwe Polyvalken, Fox-kajuitzeiljachten en RiverCruise sloepen en kajuitmotorjachten in eigen havens.
“Wij beschikken daarnaast over overnachtings- en partyfaciliteiten en staan daarom bekend als centrum voor business events, net als Loosdrecht. Ottenhome is een begrip in de eventswereld, maar er waren altijd twee volkomen zelfstandige Ottenhome’s: Loosdrecht en Heeg. Wij heten officieel Watersportbedrijf Ottenhome Heeg BV en staan ook zo ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland.”

Bron: Friesland Holland Tourist Information & Travel Service | Datum van publicatie: 08-09-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via