Inschrijving Aruba Heineken Catamaran Regatta 2008 geopend

Hét tropische zeilevenement
De inschrijving voor de jaarlijkse Aruba Heineken Catamaran Regatta 2008 is geopend. Het tropische zeilevenement vindt met doorgaans ideale windcondities plaats van 13 tot en met 23 november 2008. Dan strijden naar verwachting ruim vijftig catamaranteams op de warme Caribische Zee om de eer. In 2007 pakten de Nederlanders Eduard van Zanen en Mischa Heemskerk na een sterke competitie de eindoverwinning. Zij zijn weer van de partij om hun titel te verdedigen. Het programma duurt voor dit jaar een dag langer, waardoor de overwegend Europese deelnemers meer tijd hebben om te acclimatiseren. Inschrijven is nu mogelijk via de nieuwe website www.arubaregatta.nl . Vanuit Europa kunnen maximaal vijftig boten worden ingescheept.

Catamarans te huur
De organisatie verwacht deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Engeland. Daarnaast doen er lokale teams uit Aruba mee en dit jaar waarschijnlijk ook uit Amerika. Het is namelijk mogelijk om via Hobie Cat Holland boten te huren, die naar Aruba worden verscheept en klaar komen te liggen op het strand. Zo kunnen zeilers van buiten Europa toch meedoen. Naast de winnaars van vorig jaar reizen tevens Menno Vercouteren en Jaap Strakenbroek (top drie finishers Zwitserleven Ronde om Texel 2007) en John Moret (meervoudig winnaar Aruba Heineken Regatta) af naar het Caribische eiland.

De organisatie bereidt zich dit jaar ook voor op de organisatie van het Wereldkampioenschap Dart 18, dat in 2009 aansluitend op de Aruba Heineken Regatta zal worden georganiseerd. Naar schatting zullen tachtig Dart 18 catamarans aan dit WK deelnemen. Diverse Dart 18-teams zullen dit jaar al naar Aruba komen om te trainen en te wennen aan de omstandigheden.

Voor meer informatie over de Aruba Heineken Regatta, surf naar www.arubaregatta.nl  .

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 14-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via