Ronde Noord-Holland 2008: inschrijving geopend

Ronde Noord-Holland 2008: inschrijving geopend
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om in te schrijven voor de zeilwedstrijd Rondje Noord-Holland 2008. Inmiddels is het alweer de 12e keer dat deze bij de watersport bekende wedstrijd wordt gehouden. Dit jaar wordt de zeilwedstrijd gehouden op vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni.

Stichting YSY organiseert Ronde om Noord-Holland 2008
De organisatie van de YSY Ronde om Noord-Holland is vanaf dit jaar in handen van de Stichting YSY Ronde om Noord-Holland. Tot voorheen was de organisatie in handen van Yachtclub Seaport Ymuiden, maar de vereniging vond het een veiliger idee om de zeilwedstrijd te laten organiseren door een stichting. Volgens Peter van den Driesche werd de organisatie dusdanig groot dat voor een andere organisatie moest worden gekozen. Ieder jaar nemen minimaal 250 schepen en ca 1000 watersporters aan de zeilwedstrijd deel. De wedstrijd start op vrijdagmorgen in Muiden en eindigt op zaterdag 14 juni in IJmuiden.


Foto: YSY

ORC schepen kunnen niet meer deelnemen aan de toerklasse
De deelnemers van het Rondje Noord-holland 2008 treffen een vernieuwd inschrijfformulier aan op de Ronde site die via www.ysy.nl te vinden is. De nieuwe website is nog in ontwikkeling maar u kunt wel al inschrijven. Verder is het niet meer mogelijk om met een ORC gemeten schip aan de toerklasse deel te nemen.

Route Ronde Noord-Holland 2008
Voor de enkeling die de YSY Ronde om Noord-Holland nog niet kent: het is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee. Gestart wordt vanuit Muiden en de route loopt via Enkhuizen, Kornwerderzand en Den Helder waarna in IJmuiden wordt gefinisht. Het grootse feest in IJmuiden ter afsluiting draagt zeer bij tot de bekendheid van de YSY Ronde om Noord- Holland. De YSY Ronde om Noord-Holland wordt georganiseerd door de Stichting YSY Ronde om Noord-Holland in nauwe samenwerking met de YSY.

www.ysy.nl

Bron: YSY | Datum van publicatie: 02-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via