270 jeugdige watersportertjes aan de start

Watersportvereniging Braassemermeer en Optimist Club Nederland
In het paasweekend van 9 t/m 13 april organiseert watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 24e Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2009.

11 landen binden de strijd aan
Dit jaar zullen zo’n 270 jeugdige zeilertjes (jongens en meisjes) uit 11 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. De zeilers worden ook dit jaar in 6 groepen verdeeld welke afwisselend tegen elkaar varen. Vrijdagmiddag 9 april gaat het evenement om 14:00 uur van start met de eerste twee races. De hele week voorafgaand aan het evenement zijn er deelnemers uit diverse landen al aan het trainen om te wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag 10 april staan er 3 wedstrijden op het programma en zondag zullen er wederom 3 wedstrijden gevaren worden. Na de races van zondag worden aan de hand van het klassement de 3 groepen voor de 2 finale races van maandag vastgesteld. Na deze 2 wedstrijden zal dan bekend zijn of de winnaar van vorig jaar, Stijn Van Hoye (België), zijn titel kan prolongeren.











Magic Marine Easter Regatta
De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement zeer hard en er moest al snel een maximum van 270 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Magic Marine Easter Regatta mee te mogen doen. Net als de afgelopen jaren zullen er zelfs deelnemers vanuit de Verenigde Staten komen.

WV Braassemermeer (Roelofarendsveen) is een actieve watersportvereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en (nationale en internationale) zeilwedstrijden. De vereniging, die dit jaar 90 jaar bestaat, heeft ruim 1000 leden, waaronder winnaars in Olympische klassen, de Volvo Ocean Race en de America’s Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer.
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 07-04-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via