Een Varende Villa, is dat een boot of een woning

Watersport Nieuws | Varende woonboot krijgt primeur op Boot Holland 2017

Is het een boot of een villa op het water? Volgens Scheepsmakelaardij Goliath is het een kruising tussen boot en woning, ze noemen het de “Varende Villa”. Een pleziervaartuig dat voorzien is van de modernste technologie en gemaakt voor optimaal comfort.

Volgens de website van de varende Villa heeft u een pleziervaartuig met het complete comfort van een luxe woning. Doordat de villa kan varen is het geschikt voor korte of langere tijd wonen op het water terwijl u een leuke vaartocht maakt.

De Varende Villa vaart geheel elektrisch op twee motoren met de snelheid van een gemiddeld plezierjacht en kan dat 5-6 uur volhouden. De diepgang is 60 centimeter en de doorvaarthoogte bedraagt 310 centimeter zodat een goot vaargebied ter beschikking staat. Aanleggen kan gemakkelijk en door de 4 spudpalen die het vaartuig op zijn plaats houden ligt de woning stabiel in het water. Met 32 zonnepanelen op het dak en de vele lithium accu’s is de Varende Villa geheel zelfvoorzienend.

De Villa is voorzien van alle comfort die u maar kunt bedenken, vrijwel alles is maatwerk. De buitenafmetingen bedragen 500 x 1498 centimeter. De basisprijs bedraagt € 180.000,-. Daar koop je tegenwoordig geen nieuwe boot voor van deze afmetingen en ook geen nieuwe woning…

Varende Villa of een verplaatsbare woning

Het is altijd prettig dat er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van watersport, maar het is de vraag of we het hier hebben over een boot of over een woning. Waarschijnlijk allebei. We verwachten niet dat het een bijdrage zal zijn in de klassieke zin van watersport, maar het geheel kan wel eens voorzien in een behoefte. In het verleden hebben we meerdere van dit soort concepten voorbij zien komen, maar vrijwel allemaal hadden tekortkomingen, of op het gebied van varen of op het gebied van wonen. We zullen het aanschouwen op Boot Holland…

Link: | Varende Villa

Bron: | Datum van publicatie: 09-01-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via