Onderhoud Groene Draeck voordeliger en beter: Nee zegt Rutte

Watersport Nieuws | Onderhoud kan goedkoper maar blijft bij defensie

Na alle rumoer over de lemsteraak van prinses Beatrix heeft premier Rutte medegedeeld dat het onderhoud beter en zelfs goedkoper kan dan nu, maar dat is volgens Rutte de moeite niet waard.

Onlangs was er veel ophef over de exorbitante onderhoudskosten van de Groene Draeck. Daarop is besloten een second opinion te laten uitvoeren. Dat is inmiddels gebeurd door Lemsterakenspecialist Blom uit Hindeloopen. De conclusie van Blom is dat het onderhoud stukken beter kan doordat Defensie niet gespecialiseerd is in het onderhouden van ede Lemster Aak van onze voormalige koningin. Daarnaast zou het onderhoud ook nog eens voordeliger zijn.

De conclusie van de second opinion geeft aan dat het onderhoud zoals dit nu wordt uitgevoerd niet in orde is, het schip heeft veel achterstallig onderhoud, er wordt een periode van tien jaar ingeschat voordat dit weer is ingehaald.

Defensie blijft onderhoud verzorgen

Ondanks de verbetering van kwaliteiten ondanks de lagere kosten houdt premier Rutte vast aan onderhoud bij defensie. Volgens de premier is het prijsverschil te klein en de mogelijke kosten van een verplichte Europese aanbesteding. Wel wordt het onderhoudsbudget verlaagd van 95.000 naar 87.000 euro per jaar.

Reactie WatersportAlmanak

Het is jammer dat de premier niet kiest voor een betere kwaliteit tegen een lagere prijs. Daarnaast zou het de staat sieren als men het onderhoud zou uitbesteden bij een particulier bedrijf. Dat past beter bij de ondernemersgedachte va het kabinet . Bovendien zou het een opsteker zijn voor een branche die het toch al moeilijk heeft.

Link: | Kamerbrief Groene Draeck |

Bron: | Datum van publicatie: 06-06-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via