Inschrijving Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace open

- Let op dit nieuwsbericht komt uit 2010 voor actueel nieuws over de Delta Lloyd 24 uur zeilrace klik hier -

Vrijdag 27 augustus: 24 uurs race
Teams kunnen zich vanaf heden weer aanmelden voor de 46ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Dit traditionele etmaal onder zeil gaat op vrijdagavond 27 augustus 2010 van start.

Vanuit zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, Noordzee en Waddenzee vertrekken dan ruim 700 jachten uit binnen- en buitenland. Het doel is om zoveel mogelijk mijlen af te leggen. Op zaterdag 28 augustus volgt de massale finish voor de kust van Medemblik. Deelnemers kunnen zich nog via de website van de Delta Lloyd 24uurs zeilrace inschrijven.

"Vorig jaar werd er volop getwitterd en volgden we een groep boten met tracking & tracing. Die virtuele weg gaan we nu ook weer volgen en verder uitbouwen", aldus Dinand de Ridder, voorzitter van het 24 Uurs organisatiecomité. "Dit evenement leent zich uitstekend voor dergelijke communicatiemiddelen. Daardoor kunnen de achterblijvers ook veel meer meeleven."

Onlangs honoreerde de Zeilraad (het orgaan van het Watersportverbond, waar een team in hoger beroep kan gaan als het niet eens is met de uitspraak van het protestcomité) het beroep van de Greyhound. Dat betekent dat zij in de IRC 1-klasse alsnog de winnaar zijn van de 45ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace.

Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 46ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Het overgrote deel van de deelnemers doet mee aan de toertocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen. Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace in de wedstrijdklassen is mogelijk in de IRC-handicapformule, ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten.



(redactie)
27 t/m 28augustus 2010 - 46e Delta Lloyd 24 uurs zeilrace
Nederlands grootste evenement voor kajuitzeiljachten. Een 24 uur ononderbroken zeilwedstrijd op het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee. Er kan in vele klassen worden ingeschreven. De start vindt plaats van uit vele havens de finish is voor Medemblik. www.deltalloyd24uurszeilrace.nl/  
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 21-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via