Goede resultaten Yngling-kernploeg op EK in Blanes

Watersporters doen het goed
Ondanks de matige wind hebben de Nederlandse Yngling-zeilsters het op dag twee van het EK in Blanes goed gedaan. Alle drie de kernploegboten hebben een plek in de top tien van het klassement weten te veroveren. Deze omstandigheden in Spanje bieden in elk geval een goede voorbereiding op het lichte weer zoals dat in China te verwachten is.

China-achtig weer
Het wilde vandaag niet echt waaien in Blanes, meestal slechts zo’n vier knopen, en dat betekende uitstel van de wedstrijden. Alleen als de zon even doorbrak trok de wind vanuit zee een beetje aan. Uiteindelijk konden er daardoor maar twee van de drie races gevaren worden. Dit was echter genoeg voor de Nederlandse kernploegzeilsters om een flinke slag te slaan. Coach Maurice Paardenkooper: “Het is hier echt China-achtig. Licht weer, weinig wind. Dat kan gevaarlijk zijn. Als je fouten maakt wordt dat meteen afgestraft. Maar als we scherp zijn, pakken we punten.”

Het team van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Merel Witteveen (NED 11) zeilde zich met een vierde en eerste plek naar de top van het klassement, direct gevolgd door de Amerikanen en de Britten. Marije Faber, Marije Kampen en invalster Marjon Kooistra maakten de achterstand van dinsdag goed met een zesde en derde plaats waardoor zij nu tiende overall staan.

De NED 1, met Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Floortje Hendriksen, had het moeilijk. Paardenkooper: “In de eerste race kwamen zij door het gebrek aan wind niet goed tot hun recht, maar ze wisten toch nog als negende te finishen. In race twee werd er te vroeg gestart, waardoor ze terugmoesten om opnieuw te starten. Dat maak je dan met dit weer niet meer goed.” Mulder, Werf en Hendriksen eindigden als achttiende en staan overall nog steeds vijfde.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 03-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via