Oostkolk Houtribsluizen vanaf vier oktober gestremd

Renovatie Houtribsluizen
Rijkswaterstaat is van plan om de Houtribsluizen bij Lelystad te gaan renoveren. De werkzaamheden staan op het punt van beginnen: vanaf vier oktober, vanaf 07.00 uur ’s morgens zal de Oostkolk van de Houtribsluizen gedurende circa zes maanden gestremd zijn voor alle scheepvaartverkeer. De Westkolk blijft wel beschikbaar voor de scheepvaart. Op de website www.rws.nl/houtribsluizen  worden de ontwikkelingen tijdens het project regelmatig bijgehouden.


Het wegverkeer zal nauwelijks hinder van de werkzaamheden hebben. Wel gaat tussen 2010 en 2012 twee keer gedurende één nacht de Markerwaarddijk (de N302 tussen Lelystad en Enkhuizen) dicht voor alle verkeer. Precieze data hiervan zijn nog niet bekend. Enkele weken voorafgaand aan de betreffende nachten zal hier uitsluitsel over worden gegeven. Voor vragen kan het landelijke informatienummer 0800-8002 van Rijkswaterstaat worden gebeld. Ook is er een flyer beschikbaar in pdf. formaat.De sluizen liggen in een belangrijke vaarroute tussen Amsterdam en het noordoosten van Nederland. Met de renovatie zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat schepen ook in de toekomst vlot door kunnen varen op deze route.

Planning
• begin oktober 2010 – eind maart 2011: werkzaamheden aan de eerste sluiskolk
• begin oktober 2011 - eind maart 2012: werkzaamheden aan de tweede sluiskolk
• zomer 2012: werkzaamheden voltooid

Hinder en maatregelen
De kolken zijn om de beurt gestremd voor het onderhoud. Tijdens het werk kunnen schepen de Houtribsluizen via één kolk passeren in plaats van via twee. Rijkswaterstaat probeert de hinder zo veel mogelijk te beperken door tijdens deze stremmingen de beroepsvaart een extra doorgang te bieden via twee spuikokers. Dit kan alleen onder een aantal voorwaarden, zoals een gelijke waterstand en goed zicht.

 

Bron: KNRM/RIJKSWATERSTAAT | Datum van publicatie: 24-09-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via