Watersporters met Nessa aan lager wal

Sneeuw en hagelbuien
Tijdens de reguliere oefen-/onderhoudsavond werden de vrijwilligers van KNRM-station Harlingen om 21:27 opgepiept voor een schip met motor- en stuurproblemen. Daar iedereen al in het boothuis was, duurde het zeer kort voordat beide boten onderweg waren. Bij een aanwakkerende windkracht 6 uit het noordwesten en pittige sneeuw- en hagelbuien werd in een klein half uur naar Kornwerderzand gevaren.

Fokkeschoot in de schroef
Ter plaatse werd het zeiljacht Nessa, een Bavaria 36, tegen de glooiing van één van de havendammen aangetroffen. Bij het naderen van de haven van Kornwerderzand was de fokkeschoot in de schroef gekomen, waarna men door de harde wind de spuikom was in gedreven. Het huurjacht Nessa, met 6 personen aan boord, lag geboeid tussen de havendam en een visfuik. Een opstapper werd overgezet en na een korte inspectie bleek dat er gelukkig geen sprake was van lekkage. Gelet op de weersomstandigheden een geluk bij een ongeluk.

Nadat er een sleepverbinding was gemaakt tussen het zeiljacht en de reddingboot Wiecher en Jap Visser-Politiek, werd de Nessa uit haar benarde positie bevrijd en naar de haven gesleept. Met hulp van de reddingboot Veronica werd de Nessa afgemeerd aan de wachtsteiger aan de goede kant van de havendam.

Tegen de klok van 23 uur waren de beide reddingboten weer terug op het Harlinger KNRM-station.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 27-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via