Groot Splash/Flash zeilevenement op het Pikmeer

"Vaarwelkom" in Grou
Aankomend weekend, 6 en 7 oktober, zal in Grou het jaarlijkse 'Vaarwelkom' evenement plaatsvinden. Dit zeilevenement, voor de Internationale Splash klasse en de Nationale Flash klasse, groeit uit tot een groots jeugd zeilevenement. Meer dan 260 zeilers uit diverse landen, o.a. Nederland, België, Duitsland, Engeland en Curaçao, hebben zich inmiddels ingeschreven. Het evenement werd voor de eerste keer in 1991 georganiseerd door de Splash Flash Klassen Organisatie Nederland (SKON) in samenwerking met Roel Wester BV (bouwer van de Splash en Flash).

Splash, een internationale zeilklasse
De Splash klasse, ontwikkeld en gebouwd in Grou, is de eerste Friese zeilklasse die een internationale status heeft verkregen. In meer dan zestien landen wordt in deze jeugdklasse gevaren. Op dit moment bestaat grote belangstelling voor de Splash in Zuid-Amerika waar tijdens diverse Optimisten evenementen promoties met de Splash zijn gehouden. In de Splash klasse varen zeilers tot achtien jaar, waarna veel zeilers de overstap maken naar de Flash. De zeilers en hun ouders verblijven dit weekend in Grou. Naast het zeilprogramma is er ook een uitgebreid ‘social event’ voor de deelnemers en hun begeleiders.

Programma
De eerste start is zaterdag 6 oktober om 11.00 uur en zondag is de eerste start om 10.00 uur. De wedstrijden worden gezeild op het Pikmeer. De wedstrijden zijn het beste te volgen vanaf het Theehuis aan de Meersweg 9 in Grou.

Op zondagmiddag worden teamwedstrijden gevaren, de teams van Friesland en Holland zullen strijden op het water om uit te maken wie er dit jaar over een serie van drie evenementen zich de sterkste mag noemen.

Internetadres:www.splashclass.org

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 03-10-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via